Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Az Ismeretlen Katona sírja

Ukrajna, Kijev, Látnivalók

Az Ismeretlen Katona sírja

Kijev, Ukrajna, Látnivalók
  • Cím: Kijev Kyiv city, Ukrajna

Az Ismeretlen Katona sírja a fasizmus elleni Nagy Honvédő Háború hőseinek dicsőségét hirdető parkban található. Itt nyugszik a Kijev környéki harcokban elesett Ismereten Katona, akinek sírján 27 méter magas fekete gránitoszlop áll. A sírt fedő gránitlap bronzkoszorújának közepéből tör elő az örökláng, amelyet 1957. november 6-án, az emlékmű felavatásának napján gyújtottak meg.

Az emlékhely négyfelől közelíthető meg. A ploscsagy Szlavi felőli széles főbejárat két oldalán 34 szürke gránittal fedett sír található: azoknak az elesett hősöknek a hamvait helyezték itt el, akiket a háború idején az Aszkold sírja parkban és a város más részein temettek el.

Az emlékpark Dnyeper felé eső füves, meredek lejtőjén névtelen hősi halottak nyugszanak, jeltelen sírokban. Kegyeletes zarándokhelye ez a kijevieknek, szinte nincsen egyetlen olyan család sem a városban, akitől ne ragadott volna el valakit örökre a háború.Az Ismeretlen Katona sírja
Kijev, Ukrajna
Copyright: peatc   Forrás: flickr

Kijevi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!