Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Szent Mihály-székesegyház

Ukrajna, Kijev, Látnivalók

Szent Mihály-székesegyház

Kijev, Ukrajna, Látnivalók
  • Cím: Shevchenkivskyi district, Kyiv, Kyiv city, Ukrajna
  • Telefon: 380 44 278 8956

A kijevi Szent Mihály-székesegyház a XI. századi szláv építészet egyik remeke. A freskókkal gazdagon díszített, nyolcoszlopos, keresztkupolás templomot Vszevolod fejedelem építtette 1070 és 1088 között. Északnyugati részéhez eredetileg bástya tartozott, észak és dél felől pedig a fejedelmi sírkamrák csatlakoztak az épülethez.

Pjotr Milonyeg kijevi építész 1199-ben óriás támfalat épített a meredek part szélén álló és a folyam felől is csodálatos látványt nyújtó székesegyház elé, hogy megvédje a partot a Dnyeper vízmosásától. Bátor megoldású alkotásának csodájára jártak a kor szakemberei, de három és fél évszázad múlva a folyó mégis erősebbnek bizonyult. Alámosta a támfalat, amely a vízbe rogyott, vele a templom keleti fele is.

A székesegyház megmaradt részét Mihail Juraszov építész 1767-1769-ben restaurálta. Új kupolát rakott a toronyra, féloszlopokat és más külső díszítő elemeket is alkalmazott.Szent Mihály-templom
Kijev, Ukrajna
Copyright: MY2200   Forrás: flickr

Kijevi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!