Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Szent Vlagyimir-székesegyház

Ukrajna, Kijev, Látnivalók

Szent Vlagyimir-székesegyház

Kijev, Ukrajna, Látnivalók
  • Cím: Shevchenkivskyi district, Kyiv, Kyiv city, Ukrajna
  • Telefon: 380 44 235 0362

A Szent Vlagyimir-székesegyházat a kereszténység felvételének 900. évfordulója alkalmából alapították, ezért kapta a Kijevi Rusz akkori uralkodójának, Vlagyimir fejedelemnek a nevét. Külsejével, bizánci stílusával a keleti szlávok vallásának bizánci eredetére emlékeztet.

A Szent Vlagyimir-székesegyház igen hosszú ideig, 34 évig épült: 1862-ben rakták le az alapjait, de csak 1896-ban lett kész. Hét kupola díszíti az 54,93 m hosszú, 29,85 m széles és a főkupola keresztjével együtt 48,99 m magas templomot, amelyet eredetileg 13 kupolásra tervezett I. V. Strom pétervári és P. I. Szparro egyházmegyei építész. 1853-ban jóváhagyott tervük azonban túl sokba került volna, ezért A. V. Beretti egyszerűbb elképzelése szerint kezdték el az építkezést. 

A háromajtós, keresztkupolás templomba kétszárnyas, bronzborítású ajtó vezet. A gazdag díszítésű bronzborításon Olga fejedelemasszony és Vlagyimir égszínkék zománc alapra helyezett reliefportréját láthatjuk.Szent Vlagyimir-székesegyház
Kijev, Ukrajna
Copyright: Sevastopol   Forrás: flickr

Kijevi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!