Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Kijev

Kijev közlekedés

Kijev, Ukrajna, Közlekedés

Közlekedés

Kijev, Ukrajna, Közlekedés

Légi közlekedés
Kijevbe a legegyszerűbben Budapestről is induló fadados járatokkal juthatunk el. A Zhulyany repülőtér a belvárosban található, innen busszal vagy taxival mehetünk tovább. 

Vonat
Budapestről minden nap indul vonat Kijevbe, az út azonban közel egy napot vesz igénybe.

Metró
Kijevben három metró vonal működik. A kék észak-déli irányban, a piros és zöld kelet-nyugat irányban köti össze a várost. Jegyet a metróbejáratnál található kasszában vásárolhatunk. Egy jeggyel addig utazhatunk, amíg fel nem jövünk a felszínre.

Villamos és busz
A legtöbb villamos és busz koszos, zsúfolt és régi, a turisták legtöbbje inkább a metrót részesíti előnyben. A belvárosban újabb buszok is járnak. Jegyet a vezetőnél vagy a kalauznál is válthatunk. Mindenképpen szerezzünk be egy tömegközlekedési térképet, mert a megállókban nincsenek kirakva részletesen az egyes megállók.

Marshrutka taxi
A marshrutka taxi Kijev jellegzetes tömegközlekedési eszköze. A sárga kisbuszok kb. 35-40 személyt szállítanak egyszerre. A számozott járatokkal előre meghatározott útvonalon közelekedhetünk, általában a metróval nem érintett területeken. A jegyet a vezetőnél lehet váltani.

Autó
Kijevben sok helyen rossz az utak minősége és a vezetési morál is hagy némi kívánnivalót maga után. Hétköznap a belvárosban gyakoriak a dugók.

Autóbérlés
Ha a fentiek ellenére mégis autóbérlésre adjuk a fejünket, a népszerű autókölcsönzők kirendeltségeit a repülőterek és a pályaudvarok környékén is megtaláljuk.

Forrás: wikitravel.org

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!